To nye smier til Viking-Vestfold

Å se en smed i arbeid fascinerer mange. Fra før av har vi smia på Vikingodden, hvor vår unge smed Kristoffer Holmvik svinger hammeren. Nå blir det smier både i Sandefjord og Borre også!

Begge smier blir oppført av våre dyktige båtbyggere under ledelse av Jan Vogt Knutsen. Smia i Borre er laget på oppdrag av Vestfold og Telemark fylkeskommune, og er plassert i utkanten av det inngjerdede området rundt Gildehallen. Fra før av har våre håndverkere bygget både palisadeverk, porttårn, skallbygg over servicebygget og en rekke andre mindre oppdrag for Midgard Vikingsenter.

”Slike oppdrag er vinn-vinn for både fylkeskommunen, museene og oss,” sier styreleder Einar Chr. Erlingsen i Oseberg Vikingarv. ”Samtidig som fylket får utført en jobb får museet et flott tillegg – og vi får penger til å lønne håndverkerne våre. Man kan nesten si at de samme pengene får dobbelt kjøpekraft”.

Tømmer fra Vidaråsen

Også i Sandefjord reiser det seg nå en smie, og igjen er det våre båtbyggere som står for jobben. Smia i Vikingparken inngår i våre planer for utvikling av området til nok en viking-destinasjon, og er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Delene til smia er pre-fabrikkert gjennom våren og sommeren, nå settes de sammen til et staselig lite stavbygg – oppført etter de samme prinsippene som en stavkirke. Tømmeret er for øvrig en gave fra Vidaråsen Landsby i Andebu.

Reisverket er på det nærmeste ferdig montert, og byggeleder Jan regner med at også tak- og veggbord vil være på plass i løpet av et par ukers tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by MonsterInsights