Støtt oss!

Vikingopplevelser

Nå kan du ta med deg dine arbeidskolleger, forretningsforbindelse eller andre på en ekte vikingopplevelse. Saga Oseberg er en tidsmaskin 1200 år tilbake i tiden og du vil ikke komme uberørt tilbake. Les mer her

Bli Fadder!

Fadderbilde: Alle Osebergfaddere mottar dette grafiske trykket som synlig bevis for sin støtte. Bildet er laget spesielt for vårt prosjekt av den kjente kunstneren Jarle Rosseland.
Fadderbilde: Alle Osebergfaddere mottar dette grafiske trykket som synlig bevis for sin støtte. Bildet er laget spesielt for vårt prosjekt av den kjente kunstneren Jarle Rosseland.

Også du kan bidra til å realisere planene om å bygge en fullskala kopi av Klåstadskipet. Stiftelsen Nytt Osebergskip har etablert en fadderordning for prosjektet.

For kr. 12.000 mottar du den anerkjente kunstneren Jarle Rosselands motiv «Oseberg». Motivet trykkes i kun 150 eksemplarer, og leveres fadderne ferdig innrammet med sertifikat. Faddere vil bli invitert til spesielle begivenheter i forbindelse med byggeprosjektet.

 

Ønsker du å støtte oss?

Vennligst kontakt:

Einar Chr. Erlingsen
epost: einar@fmedia.no
mobil: 934 01 974

kontonr: 1638.22.67706
bank: DNBNOR

Bli eier av en eikekiste!

Bli eier av et klenodium! For 10.000 kroner kan du sikre deg selv, din forening eller ditt firma en varig tilstedeværelse om bord på det nye Osebergskipet!
Bli eier av et klenodium!
For 10.000 kroner kan du sikre deg selv, din forening eller ditt firma en varig tilstedeværelse om bord på det nye Osebergskipet!

For bare 10.000 kroner kan du sikre deg selv, din forening eller ditt firma en varig tilstedeværelse om bord på det nye Osebergskipet!

Hver av skipets 30 roere skal ha en eikekiste å sitte på, og til oppbevaring av et minimum av private eiendeler. I likhet med skipet lages også kistene i eik og for hånd med vikingenes verktøy.

Det er vår trofaste frivillige, Oddleiv Almli fra Steinkjer som lager kistene. Han har regnet ut at hver kiste krever cirka 200.000 øksehugg. For sponsorene tilsvarer det omtrent fem øre pr. øksehugg, så ingen burde klage på prisen!

For deg som sponsor blir det et skikkelig praktstykke du med stolthet kan vise fram ved fremtidige besøk om bord i det nye Osebergskipet. Hver kiste blir utstyrt med et lite nummerert messingskilt med navn på sponsor.

– Man får altså ikke en skipskiste til å ta med seg hjem, men et håndfast bevis om bord som forteller at man har gitt et verdifullt bidrag til et unikt prosjekt, sier styreleder Einar Chr. Erlingsen, som kan fortelle at tre sponsorer har meldt seg allerede før sponsorprogrammet ble offentliggjort.

 

Bli eier av en Snorreillustrasjon!

Erik Werenskiolds Snorre-illustrasjon fra Slottsfjellet er til salgs! Trykket er i originalstørrelse, ca. 11 x 16 cm og trykket av Cicero Grafiske på kvalitetspapir. Prisen er kr. 200.- pr. stykk.
Erik Werenskiolds Snorre-illustrasjon fra Slottsfjellet er til salgs!
Trykket er i originalstørrelse, ca. 11 x 16 cm og trykket av Cicero Grafiske på kvalitetspapir. Prisen er kr. 200.- pr. stykk.

Erik Werenskiolds Snorre-illustrasjon fra Slottsfjellet er til salgs. Fra kunstnerens etterkommere har Stiftelsen Nytt Osebergskip fått tillatelse til å trykke 200 kopier av den kjente illustrasjonen og selge til inntekt for det nye Osebergskipet.

Trykket er i originalstørrelse, ca. 11 x 16 cm og trykket av Cicero Grafiske på kvalitetspapir. Prisen er kr. 200.- pr. stykk. Bildet kan enten kjøpes direkte på byggeplassen for det nye skipet (lørdager), eller bestilles ved henvendelse. styreleder

Snorres kongesagaer spilte en stor rolle forut for løsrivelsen fra unionen med Sverige i 1905, idet fortellingene viste at Norge hadde en stor og ærerik historie. Som et ledd i nasjonsbyggingen forut for unionsoppløsningen ble det gitt ut en praktutgave av Snorre i 1899 (den såkalte Stormutgaven). Noen av landets største dalevende kunstnere fikk i oppdrag å illustrere denne utgaven, foruten Erik Werenskiold også Gerhard Munthe, Halvdan Egedius, Christian Krohg, Wilhelm Wetlesen og Eilif Peterssen.

Stiftelsen er dypt takknemlige overfor familien Werenskiold, som selv tok initiativet til å gi oss denne gaven. Det er en kjærkommen hjelp, og samtidig en enestående anledning til å skaffe seg et nydelig, historisk Tønsberg-motiv.

 

Kjøp en nagle til skipet

Nagle: Du kan kjøpe en nagle som skal brukes til skipet. Alle naglene nummereres og ditt navn vil bli koplet mot denne naglen. Det skal brukes 2530 nagler i skipet for å holde det sammen og alle skal smis av vår smed som vil bruke tilnærmet samme metoder som man hadde tilgang til i vikingtid.
Nagle: Du kan kjøpe en nagle som skal brukes til skipet. Alle naglene nummereres og ditt navn vil bli koplet mot denne naglen. Det skal brukes 2530 nagler i skipet for å holde det sammen og alle skal smis av vår smed som vil bruke tilnærmet samme metoder som man hadde tilgang til i vikingtid.

Osebergskipet ble holdt sammen av 2842 nagler av jern. De skal smis av våre smeder og vil bli nummerert fra for til akter. Vi skal selge disse i nummerert orden slik at de som kjøper kan se hvor «egen» nagle sitter på skipet. Naglene vil bli synliggjort på Naglesiden og der finnes din nagle med link til «eier».

Du vil motta en kopi av naglen som ditt synlige bevis og takk for støtten.

En nagle koster kr. 1.000.

 

Sponsorer og Donasjoner

Du kan også støtte prosjektet gjennom egne ordninger for sponsorer og donatorer, du kan donere akkurat det beløpet du ønsker.

Sponsorer som bidrar med beløp fra kr. 50.000 og oppover, får anledning til å bruke ferdig skip til kunde- og ansatteformål på gunstige vilkår, samt egen plakett på prosjektet sponsortavler.

Donatorer som bidrar til hovedfinansiering tilbys å få eget navn/firmanavn varig knyttet til skip og/eller senter. Henvendelse som for fadderordningen.

Verified by MonsterInsights