Ny mann ved roret

Lars Bill (55) overtar som styreleder i Stiftelsen Oseberg Vikingarv etter Einar Chr. Erlingsen (74). Samtidig fratrer Knut Børge Knutsen (75) som styrets nestleder. Begge fortsetter imidlertid i Stiftelsens styre.

”Vi står foran en tid med store oppgaver og utfordringer, og har behov for en større bredde og systematisering av vårt driftskonsept enn før. Derfor var tiden nå inne til å overlate styringen til en med bred kompetanse og erfaring nettopp fra organisasjonsbygging. Den bakgrunnen har Lars,” sier Erlingsen. Selv har han sittet i Stiftelsens styre siden 2005, de siste 13 årene som leder.

Lars Bill har i 16 år vært ansatt i IT-selskapet VISMA EXSO AS på Barkåker, de siste seks som direktør for de ca. 250 ansatte. Vikinginteressen fikk han nærmest inn med morsmelken – hans 7 år eldre bror Jan Bill som i over et tiår har vært samlingsansvarlig for Vikingskipshuset i Oslo var som ung frivillig med på å bygge vikingskipet Roar Ege ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Det kombinerte han med å være barnevakt for Lars. Dermed er det i dag to danske brødre som styrer de viktigste vikingdestinasjonene i Norge.

Blant de mange og store oppgavene som skal løses fremover er utbyggingen av et forsknings- og formidlingssenter på Vikingodden i Tønsberg, utvikling av Stiftelsens avdeling i Sandefjord, Tønsberg Vikingfestival, bygging av en arkeologisk kopi av Gokstadskipet og driften av det ukrainske velferdssenteret Vi Sammen. Og ikke minst, organisering av vikingskipet Saga Farmanns videre ferd i Middelhavet

”Vi har lagt bak oss en pionertid, nå er virksomheten vår blitt så omfattende at vi må over i mer strukturelle baner. Der er jeg veldig trygg på at Lars vil ha en stødig hånd på roret,” sier Erlingsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by MonsterInsights