Gokstadskipet

Bildet er hentet fra Nasjonalbibliotekets bildesamling. Anmerkninger til bildet var: Påskrift arkivark: Gokstaskibet
Bildet er hentet fra Nasjonalbibliotekets bildesamling. Anmerkninger til bildet var: Påskrift arkivark: Gokstaskibet

Av de fire vikingskipene som er funnet i Norge er tre funnet i Vestfold. Stiftelsen Oseberg Vikingarv har tatt mål av seg til å lage kopier av alle disse . Tidligere har vi laget en arkeologisk replika av Osebergskipet «Saga Oseberg» og en tolkning (for lite igjen av skipet til å lage en replika) av Klåstadskipet «Saga Farmann». Nå er det det største av dem alle, Gokstadskipet, som står for tur.

I løpet av fem-seks år kan nå alle som har lyst, følge med og/eller delta i byggingen av en arkeologisk replika av Gokstadskipet. Sentralt plassert i både Sandefjord og Tønsberg vil det bli byggeaktiviteter.

Rett ved Hvalfangstmonumentet i Sandefjord («Vikingparken») er det landingsplass for store eikestokker som skal kløves og hugges til skipsplank. Her vil det også bli produsert knær, spant og andre skipsdeler. Alt arbeid vil bli utført med replikaer av vikingtidens verktøy og med gamle teknikker. Her kan du virkelig lære deg gammelt tradisjonshåndverk.

Skipsdelene vil bli fraktet fra Sandefjord til Tønsberg med vikingskip. Blant annet Gaia, verdens mest berømte Gokstadkopi, vil være med på denne historiske reisen. I Tønsberg, hvor selve vikingskipsverftet ligger, vil delene bli bearbeidet videre og montert på skipet. Her vil du også ha muligheten til å følge og delta i byggingen nede på «Vikingodden» midt i Tønsberg havn.

Den første Gokstad-kopien «Viking» som ble seilt fra Sandefjord til Verdensutstillingen i Chicago i 1893

Les mer (eksterne lenker):

Dette innlegget er også tilgjengelig på %s.

Verified by MonsterInsights