De kom fra Argentina for å oppleve Viking-Vestfold!

Kan Viking-Vestfold være noe for kresne og pengesterke turister? I august kom svaret – et rungende JA!

Tekst: Einar Chr. Erlingsen

Adrian Dannemann har gjennom selskapet Akropolis Expedtions tilbudt ekspedisjoner til eksotiske øyriker i en årrekke. Etter initiativ fra Oseberg Vikingarv lot han seg etter hvert friste til å besøke oss for å se på mulighetene. Det ble helklaff!

Han la ut invitasjonen til ekspedisjonen”home of the Vikings” på nettsidene sine, og raskt tegnet det seg nok til å fylle to grupper. Det var snart fire år siden.

”Alt var klart for det første vikingtoktet i Vestfold-skjærgården”, forteller Adrian. 

Så kom coronaen….Alt ble satt på vent. Men heldigvis glemte han oss ikke.

En helhetsopplevelse

Adrian ankom Vestfold i begynnelsen av august sammen med en gruppe på 17 argentinere. De fikk en knallstart på oppholdet med skikkelig vikingfest i Gildehallen på Midgard Vikingsenter i Borre, med middag, musikk og dans. Så fulgte besøk på Vikingodden og rotur med Saga Oseberg. Gaia fra Sandefjord ble leid inn som ”ekspedisjonsskip” i Færder-skjærgården de følgende dagene. Overnatting skjedde på Fulehuk fyr, Veierland, Havna Hotel, Baldershage på Tjøme og Engø. Maten var ofte lokal, som på Fulehuk, andre ganger spiste man på restaurant, som på 8 Glass og Verdens Ende. Ukesoppholdet ble avsluttet med overnatting på Thon Hotel på brygga i Tønsberg – samt første del av årets Vikingfestival.

”Dette er helt i tråd med vår filosofi”, sier daglig leder Ole Harald Flåten i Oseberg Vikingarv. – Som vikingdestinasjon har vi svært mye å by på, men det forutsetter at vi samarbeider. Nå har vi fått testet ut konseptet, og det har gått over all forventning. 

”Føler oss som eventyrere”

Blant deltagerne på var familien Cappelletti/Blisniuk. Mamma Patricia er advokat, mannen Raul er kunstner, sønnen Brian er aksjemegler og broren Alejandro studerer juss. 

”Vi føler oss som eventyrere!” utbrytet Patricia. Drømmen om et vikingtokt gjorde at hele familien tok ferie samtidig for første gang på årevis. Vanligvis er de for travle på hvert sitt hold til det.

”Det at vi seiler en kopi av et vikingskip, og skikkelig får kjenne på hvordan man reiste på 900-tallet, det er helt unikt. At det både blåste og regnet en god del gjorde ingenting.”

Turoperatør Adrian Dannemann er like begeistret. Han har i årevis arrangert øy-hopping i Hellas, Thailand og Polynesia. Nå står også Viking-Vestfold på kartet hans. Neste år kommer det flere eventyrlystne utlendinger.

Verified by MonsterInsights