Verdens mest avanserte vikingskip

Visste du at Saga Farmann er verdens mest teknisk avanserte vikingskip og kan styres via en joystick?

Den drøyt 20 meter lange kopien av Klåstadskipet kan bokstavelig talt snu på en femøring, gå sidelengs til kai eller nærmest danse tango på sjøen. Alt ligger bokstavelig talt i høvedsmannens hule hånd – i form av en joystick.

Men det er under vannflaten på utsiden av skroget at den viktigste hemmeligheten skjuler seg i form av fire poder: elektromotor, gir og propell i ett. Podene kan dreies 360 grader og kjøres synkront eller uavhengig av hverandre, alt etter behov. De får strøm fra inntil 96 blybatterier skjult under skipets dekk – hvor de for øvrig også gjøre tjeneste som ballast.

Bak utviklingen av de revolusjonære podene står firmaet SeaDrive, som tok utfordringen da Oseberg Vikingarv skisserte sine behov for en helt usedvanlig motorløsning. Det har de ikke angret på, løsningen ble premiert med prestisjefylte Design Innovation Award på Genova Boat Show i 2020. Selskapet har i dag forhandlere for de nye podene over hele Europa og bestillingene strømmer inn. Det er nemlig ikke alle produkter som kan hevde at de er ”utviklet av og for ekte vikinger!”

Som nå altså har tatt i bruk også el-motorer i tillegg til seil og årer. Grønnere kan det knapt bli.

Mer info her: https://www.seadrive.no/viking-ships

En av Saga Farvanns podder. Foto: SeaDrive
En av Saga Farvanns podder. Foto: SeaDrive
en_GBnb_NO
Verified by MonsterInsights