Velkommen til vikingfestival!

Vi vikinger gir oss ikke så lett, heller ikke for Covid 19. Også i år blir det vikingfestival på brygga i Tønsberg. Det skjer i dagene 12. – 15. august.

Årets festival er den syvende på rad, og som i tidligere år er den gratis. Dette takket være raus støtte fra Finn Wilhelmsens Stiftelse, Tønsberg kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune. Takk også til samarbeidspartnerne Quality Hotel, Meny Farmandstredet, Edh Utleie og Tønsbergs Blad.

”Selvfølgelig må også vi overholde smittevernreglene,” sier festivalgeneral Ole Harald Flåten. ”Det kan nok føre til enkelte begrensninger, først og fremst i antall til stede til enhver tid. Men erfaringene fra fjorårets festival var at vi håndterte smittevernet godt – ingen ble smittet på Vikingodden. Det var takket være stor ansvarlighet, både hos publikum og våre frivillige.”

Marked, sang og teater

Det blir marked så klart, og muligheter for å prøve seg som vikingroer,  bueskytter eller med andre vikingleker. Vi får besøk av vikingskipene Gaia fra Sandefjord og franske Bátar. Det blir teaterforestillinger (lørdag og søndag), der Lillevolva og Veslevolva forteller om hvordan guden Tor skaffet nytt hår til dama si, om da han prøvde krefter med trollene, og da han måtte ta på seg brudekjole og gifte seg med et troll for å få hammeren sin tilbake! Og vi får gjensyn med gamle venner som Musicantus og Folket Bortafor Nordavinden, samt nytt bekjentskap Galdra Lios. Vi garanterer at du ikke har hørt maken til deres tolkning av vikingenes sanger!

Som vanlig omfatter festivalen også en rekke faglige foredrag, og til tross for reise- og andre restriksjoner har vi også i år greid å samle et knippe med spennende forelesere. De fleste foredragene holdes på Støperiet, bortsett fra de to første på torsdagen, som holdes på Slottsfjellmuseet. De fleste foredrag og åpningen av festivalen blir streamet på Facebook og tb.no

Viktig

Grunnet pandemien er det viktig å melde seg på forhånd til foredrag og vikingleker. Det gjør du på nettstedet https://vikingsaga.no/

Der finner du dessuten festivalprogrammet i sin helhet.

Hjertelig velkommen til Tønsberg Vikingfestival 2021!

en_GBnb_NO

Dette innlegget er også tilgjengelig på English.

Verified by MonsterInsights