Osebergtapetet avduket

Bildet: Stolte medlemmer av Oseberg Tekstilgruppe med Osebergtapetet i bakgrunnen. Foto: Knut Børge Knutsen

Det er med stor glede og stolthet vi kan melde at den fire meter lange ”broderi-fortellingen” om byggingen av Saga Oseberg ble høytidelig avduket på Tønsberg Nøtterøy bibliotek 17. juni.

Bak kunstverket står de dyktige kvinnene i Oseberg Tekstilgruppe, som gjennom fire år har arbeidet med tapetet. Det er naturligvis inspirert av det verdensberømte Bayeuxteppet fra ca. 1075, men også av Osebergrevlen, et fragment av en billedvev fra Osebergfunnet. Illustrasjonene på det nye Osebergtapetet er tegnet av den kjente treskjæreren Boni Wiik ved Norsk Håndverksinstitutt.

Osebergtapetet ble avduket av Tønsbergs ordfører Anne Rygh Pedersen som et ledd i markeringen av byens 1150-årsjubileum. Det vil være utstilt i biblioteket fram til midten av august. Forhåpentlig finner tekstilgruppen et verdig utstillingslokale også etter den tid.

en_GBnb_NO
Verified by MonsterInsights