Penger til vikingfestival

Vestfold og Telemark fylkeskommune har nettopp meldt at de støtter årets vikingfestival med 75.000 kroner. Fra før av har Tønsberg kommune bevilget 50.000 kroner.

”Dermed blir det festival, korona eller ikke,” sier festivalsjef Ole Harald Flåten og tilføyer: ”I hvert fall hvis vi kan dømme etter resultatene av fjorårets festival. Da hadde vi over 3000 registrerte besøkende, og ingen registrerte smittetilfeller to uker etter at festivalen var over. Tønsberg Vikingfestival 2020 var faktisk én av uhyre få festivaler som kunne gjennomføres.”

Årets vikingfestival arrangeres i dagene 12. – 15. august, med en mini-festival med marked, underholdning og aktiviteter også 19. juni, da som innslag i markeringen av Tønsbergs 1150-årsjubileum. Begge festivaler er gratis og åpne for alle.

”Vi er våre fylkespolitikere evig takknemlig for at de har fortsatt å støtte oss, år etter år,” sier styreleder Einar Chr. Erlingsen. ”Uten den støtten hadde vi aldri oppnådd de resultatene vi har, med to store skip ferdig bygget og det tredje straks under bygging.”

Stemningsbilde fra Tønsberg Vikingfestival 2020
Stemningsbilde fra Tønsberg Vikingfestival 2020
en_GBnb_NO
Verified by MonsterInsights