Servicebygget på Midgard snart ferdig

I påvente av byggestart for Gokstadskipet har våre båtbyggere vært travelt opptatt i vinter med et større prosjekt for Midgard Vikingsenter.

Med gildehall, palisader, grindbygg og porttårn på plass skilte det lille servicebygget seg mer og mer ut fra omgivelsene på uheldig vis. Gleden var derfor stor da fylkeskommunen sist høst bevilget penger til et ”skallbygg” i vikingstil, plassert over det opprinnelige bygget.

Arbeidet ble sendt ut på anbud – og vunnet av Stiftelsen Oseberg Vikingarv. ”Det er vi naturligvis svært fornøyde med”, kommenterer styreleder Einar Chr. Erlingsen. ”Oppdraget gjorde at vi kunne holde våre fire båtbyggere Jan, Bård, Egil og Alexandr i arbeid vinteren igjennom, i tillegg til at treskjærer Geir også kunne engasjeres i en lang periode.”

Bygget ble ”prefabrikkert” ved byggeplassen og monteres i disse dager, slik det fremgår av bildene. Det som i øyeblikket gjenstår er montering av dører, vindskier, mønekam samt finish og opprydding. I følge byggeleder Jan Vogt Knutsen regner man med å bli ferdige i løpet av et par uker. Da venter neste formidable oppgave: Bygging av en arkeologisk kopi av Gokstadskipet.

en_GBnb_NO

Dette innlegget er også tilgjengelig på English.

Verified by MonsterInsights