I år blir det to vikingfestivaler

Tønsberg kommune gir kr. 50.000 som bidrag til årets vikingfestival  12.–15. august. Men også 19. juni blir det festival, da som innslag i feiringen av Sagabyen Tønsberg 2021.

Som mange vil vite, markerer Tønsberg sitt 1150-årsjubileum i år. Det vil merkes gjennom små og store arrangementer året igjennom, med hovedmarkering helgen 18. – 20. juni. Dette blir en storstilt feiring av byens rike historie, gjennom vikingtid og middelalder fram til dagens vitale by.

Den store byfesten blir 19. juni. Da arrangerer vi et mini vikingmarked med salgsboder, historieformidling, aktiviteter, musikk, skip og båter. I likhet med det vanlige markedet blir også dette et gratistilbud, blant annet takket være en bevilgning fra kommunen på 30.000 kroner.

Vi regner med at begge våre markeder kan gå som planlagt, nær sagt uansett status for korona-pandemien, sier Ole Harald Flåten, koordinator for begge markedene.

– I 2020 hadde vi over 3.000 besøkende på markedet, og gjennomførte med fullt fokus på smittevern. Resultatet var null smitte.

en_GBnb_NO

Dette innlegget er også tilgjengelig på English.

Verified by MonsterInsights