På tokt i Middelhavet

Vårt skip Sage Farmann er på langtokt i Middelhavet for å formidle vikingtradisjoner, informere om Norge, Oseberg Vikingarv og vikingtid, samt drive aktiv kulturformidling og skaffe nye venner og kontakter underveis.

Av Erik Holmelin

Dronefilm fra Chios

Fjoråret tok skipet fra Tønsberg til Istanbul. Jeg fikk gleden av å være med på etappe 2 av årets seilas: Cesme – Skyros. Skipet vekker stor oppsikt uansett hvor det kommer. Havnemyndighetene snur seg rundt og skaffer en kremplass for fortøyning longside, bidrar med strøm- og vannforsyning og glemmer stort sett havneavgiften. De regner med at skipet bidrar til å øke stedets attraktivitet, og er glade for besøk.

På større steder får vi gjerne besøk av ordfører og presse, som ønsker en omvisning. Lokal radio og TV er også gjerne på plass. Det er svært nyttig, for presseoppslag spres også til nærliggende øyer som dermed allerede har hørt om skipet før det ankommer.

Den norske ambassaden i Aten bidrar aktivt til å skape kontakt med lokale myndigheter, næringsliv og kultur. Det fungerer fint. I Karystos møtte vi lokale myndigheter og fikk være med på utflukt  til en arkeologisk utgraving med mange norske studenter. Senere holdt vi en mottakelse for disse på skipet med en liten innlagt båttur med gitarspill mv. Stor stas.

På Saga Farmenn har vi en stor plakat med informasjon om skipet og langferden, fin som utgangspunkt for å fortelle. Vi arrangerer som regel et par timer Åpent skip i hver havn og lar publikum komme ombord. Veldig populært både for voksne og barn. Nordmenn dukket opp i omtrent hver eneste havn. Vi hadde også skoleklasser om bord, som lærte mye om Norge og vikinger. Saga Farmann er i det hele tatt en super kulturformidler i Middelhav

Dette innlegget er også tilgjengelig på %s.

Verified by MonsterInsights