Mer viking-TV

”Jeg får ikke nok av vikinger – og Vestfold og Telemark er stedet hvor det er best å lage god viking-TV”, sier den kjente britiske produsenten Jeremy Freeston. Nå kommer en ny serie – igjen med solid Vestfold-deltagelse. 

Tekst: Einar Chr. Erlingsen

Gokstadfæringen Saga Yngling spiller en viktig rolle i den nye Viasat-serien om vikinger. 
Foto: Jeremy Freeston
Gokstadfæringen Saga Yngling spiller en viktig rolle i den nye Viasat-serien om vikinger. Foto: Jeremy Freeston

Det første i en serie på (foreløpig) to programmer med fellesnavnet VIKINGS – the true story blir lagt ut på Viasat i mars (dato foreløpig ikke fastsatt). Programmet følger Vikingveien gjennom Telemark og Vestfold fra Hardangervidda til Borre, og handler om vikingenes hverdagsliv, fra utvinning av jern og tjærebrenning til vareeksport og båtbygging. Og om de spektakulære funnene fylket kan by på.

Vestfold og Telemarks vikingattraksjoner blir solid dekket. Det gjelder ikke minst miljøet på Vikingodden i Tønsberg, med skipene Saga Oseberg, Saga Farmann og færingen Saga Yngling. Blant kjente ansikter som dukker opp er også Terje Gansum, Ragnar Orten Lie og flere av deres kolleger i Kulturarv i fylkeskommunen. Vi møter også ”vikingene” Trond Borsheim, Ole Harald Flåten, Steinar Lillås og Tor Øydvin, som bla. er filmet mens de ror brynestein fra Eidsborg, reinsdyrhorn og andre handelsvarer nedover Lågen.

Jeremy Freeston er en svært erfaren TV-produsent som tidligere bla. har produsert seriene Battlefield Detectives, Macbeth og The Viking Dead – inklusive programmet Mysteries of the Oseberg.

”Alt ligger så godt til rette for viking-produksjoner fra Vestfold og Telemark”, sier Jeremy. ”Der finner jeg skipene og bygningene og, ikke minst, folkene og fortellingene.”

Jeremy er allerede i gang med neste serie. Da skal han følge Saga Farmanns ferd gjennom Europa til Istanbul. Det er bare å glede seg!

Saga Oseberg og Tønsberg har også en stor plass i den nye serien på Viasat. Her med Jeremy Freeston ved kamera.
Foto: jeremy Freeston
Saga Oseberg og Tønsberg har også en stor plass i den nye serien på Viasat. Her med Jeremy Freeston ved kamera. Foto: jeremy Freeston
en_GBnb_NO

Dette innlegget er også tilgjengelig på English.

Verified by MonsterInsights