Vann under kjølen igjen

Så har våre to vakre skip igjen fått vann under kjølen. Forut for gårsdagens sjøsetting ligger en omfattende innsats fra våre frivillige i båtlagene. Snart venter eventyret…

Tekst: Einar Chr. Erlingsen

Både Saga Oseberg og Saga Farmann skal på tokt i løpet av sommeren. De mest omfattende planene er det Farmann Båtlag som har; med start 28. mai skal skipet i løpet av de neste syv ukene seila langs kysten til Avaldsnes, derfra til Danmark og Roskilde før baugen igjen peker mot Tønsberg med beregnet ankomst 16. juli.

Også Saga Oseberg skal på tokt i sommer, om enn ikke på langt nær like langt som søsterskipet. Som kjent er Saga Oseberg en arkeologisk replika – og følgelig ikke utstyrt med motor.

”Vår plan er veldig fleksibel”, sier Tor Øydvin, som vil være høvedsmann under deler av toktet. ”Vi drar dit vær og vind fører oss, det viktigste er å få seile og oppleve det unike fellesskapet om bord. Så det kan bli både sørlands- og svenskekysten, vår egen skjærgård eller sågar en Oslo-tur.”

I juni skal Saga Farmann delta i feiringen av 1150-årsjubileet for Slaget i Hafrsfjord, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Det bør bli en spektakulær opplevelse for våre vikinger.

Saga Farmanns atskillig mer omfattende sommertokt skal også fungere som trening for neste års planlagte seilas til Istanbul, i følge leder av Farmann Båtlag, Dan Cato Fagernes. ”Erfaringene fra årets tokt vil utvilsomt være nyttig å ta med når vi skal på langtur.

Det er fortsatt noen ledige plasser for båtlagsmedlemmer i sommer på begge skip, så det er bare å ta kontakt. En mer eksotisk ferieopplevelse finnes knapt!

Siste dugnadshelg for Farmann-folket er 23. og 24. april. Deretter venter eventyret…

en_GBnb_NO
Verified by MonsterInsights