Nytt ror til Saga Farmann

Båtbygger Egil Sagerøy jobber for tiden med det som skal bli nytt ror til Saga Farmann.

Nåværende ror ble egentlig laget som testror til søsterskipet Saga Oseberg, men fungerte aldri helt der. Så da Saga Farmann ble sjøsatt ble det besluttet å flytte roret dit, mens Saga Oseberg fikk nytt.

Men heller ikke på det nye skipet fungerte roret optimalt. ”Å tilpasse et ror til skipet det skal benyttes på er en ganske krevende affære,” forteller byggeleder Jan Vogt Knutsen. ”Roret må både trimmes og finjusteres. Men den aller viktigste årsaken til at vi lager nytt ror er at Saga Farmann vil trenge det gamle som reserve når de kommende sommer skal legge ut på langferd i Skandinavia. Å bli liggende midt i Skagerrak uten ror er ingen spøk.”

Egil Sagerøy er en erfaren vikingskipsbygger etter å ha jobbet med slikt de siste 11 årene. Nå lager han nytt ror til Saga Farmann. (Foto: Einar Chr. Erlingsen)
Egil Sagerøy er en erfaren vikingskipsbygger etter å ha jobbet med slikt de siste 11 årene. Nå lager han nytt ror til Saga Farmann. (Foto: Einar Chr. Erlingsen)
en_GBnb_NO

Dette innlegget er også tilgjengelig på English.

Verified by MonsterInsights