Vikingene byr på trim og varme

Vikingene i Hesteskoen i Sandefjord ønsker å bidra til reduserte strømregninger i disse hutrende førjulstider, og tilbyr både varm aktivitet, noe brennbart til ovnen og massevis av godt humør.

Bildet: Det er ekstra gledelig at en god del unge – som her unge Julian – har meldt seg som frivillige vikingskipsbyggere i Sandefjord. Og avdelingsleder Tore Forsberg har plass til flere.

”Vi vil fortsette skipsbyggingsaktivitetene gjennom julen og ellers utover vinteren, og inviterer herved flere sandefjordinger med på moroa”, sier avdelingsleder Tore Forsberg i Stiftelsen Oseberg Vikingarv.

Det starter allerede onsdag førstkommende kl. 12 med kløyving av den ene av de enorme eikestammene som nylig ankom fra Danmark. Etter hvert skal eika bli til viktige skipsdeler for Saga Gokstad med kjølforlengere, stevner og bordganger.

”Frivillige og interesserte er spesielt invitert. Vi ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet til en sprek dame på 92. Hun har drevet med treskjæring hele livet, nå har hun gitt verktøyet sitt videre til oss som sitt bidrag til det nye skipet. Andre sandefjordinger har gitt oss eiketrær til skipet og gran til de 64 skjoldene.

”Å bygge vikingskip er fantastisk god mosjon,” sier Tore Forsberg. ”Det hjelper både til å holde juletillegget i sjakk og på varmen. Vi kaller oss spøkefullt for ”Norges største flisespikkere” – for mesteparten av treet blir faktisk til flis. Den gir vi med glede bort til dem som ønsker det. Eik brenner både godt og lenge.”

I det hele tatt: som frivillig på vikingskipsverftet i Sandefjord åpner det seg mange muligheter. Her kan man lære trehåndverk og etter hvert smiing, man kan lære om mat, natur, formidling og – ikke minst – lære å seile. Vi er også åpne for gode forslag om hva mer som kan gjøres for å skape en ny attraksjon for formidling av Sandefjord, Gokstadskipet og vikinger.

Frivilligdugnader i Hesteskoen foregår vanligvis onsdag kveld. I romjula (27., 28. og 29) jobber vi hele dager, med grilling og ekstra aktiviteter spesielt beregnet på unge og eldre. Alle kan bidra med noe – det er bare å møte opp!

Dette innlegget er også tilgjengelig på %s.

Verified by MonsterInsights