På tokt med Saga Farmann

Saga Farmann kom lørdag 17. juli tilbake til Tønsberg etter å ha vært ute på tokt i fire uker med fire forskjellige mannskaper. Tor Øydvin var høvedsmann den siste uken. Dette er et utdrag av hans rapport.

Det har vært en glede å være høvedsmann for et flott mannskap med et vel fungerende skip denne fjerde og siste toktuken. Vi seilte mye, fikk testet skipet, og fikk gitt mannskapet masse god trening. Våre mest erfarne – teknisk ansvarlig Sven Erik Gunnerød og halskar Trond Borsheim – gjorde en kjempejobb med opplæring og trening. Aspirerende høvedsmann Rolf Krohg-Sørensen gjorde en strålende innsats og er etter min oppfatning klar til å godkjennes som høvedsmann for ”snill vind”.

Saga Farmann under seil. Fartsrekorden den aktuelle uka var 9,7 knop. (Video: Kristian Steffensen).

Dagene forløp slik:

Dag 1 – lørdag 10. juli: Mannskapsbytte, landligge Vrengen, øsregn.

Dag 2 – søndag 11. juli: Vrengen – Skjærhalden. God seilas i frisk bris 10 sm+, rundt 2 m bølgehøyde. God fart på bidevind, lange perioder i 7 – 8 knop, og fartsrekord på 9,7.

Dag 3 – mandag 12. juli: Skjærhalden – Østre Bolæren. Fin seiling med en del vendinger.

Dag 4 – tirsdag 13. juli: Østre Bolæren – Evjesund. Gikk for motor til Slagentangen og satte seil ved Bastøy. Fin seiling med trening på vendinger og ulike halser. Overnatting i fantastisk naturhavn mellom Moss og Larkollen.

Dag 5 – onsdag 14. juli: Evjesund – Horten. Ny dag med fin seiling og kryssing i fjorden. På slutten gikk vi for motor til Horten der vi hadde bryggeplass fra klokka 16 og avtale med journalist fra Gjengangeren.

Dag 6 – torsdag 15. juli: Landligge i Horten pga. lite vind.

Dag 7 – fredag 16. juli: Fin seiling fra Horten på kryss og tvers nedover mot Hollenderbåen til vinden løya. Hadde tenkt å gå til Tallakshavn, men pga. usikkerhet om nok strøm til å rekke dit og kunne gå hjem neste dag, gikk vi til Østre Bolæren.

Dag 8 – lørdag 17. juli: Østre Bolæren – Tønsberg. Hjem for avslutning og klargjøring av skip.

Toppfoto: Saga Farmann på vei over fra Østfold til Horten. Foto: Nina Killie Øydvin

Verified by MonsterInsights