Snart klart for byggestart

Med emne for kjølen funnet og skalamodell 1 : 10 snart ferdig nærmer det seg sterkt byggestart for vår arkeologiske kopi av Gokstadskipet.

Vi har nettopp mottatt en oppdatering fra skipsrekonstruktør Vibeke Bischoff ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde, som foreller at det nå kun gjenstår å montere de to øverste bordgangene på modellen, samt å forme stevnbordenes innløp til stevnene.

”Kjølbuen står nå fast og stram, i stort sett samme form som den har i utstillingen på Vikingskipshuset i Oslo,” forteller Vibeke. Når skalamodellen er klar vil hun fortsette med å lage arbeidstegningene for skipet.

Endelig dato for felling av kjølstokken gjenstår å fastlegge, men det vil ventelig skje i løpet av de neste par ukene. Som tidligere nevnt er vi særdeles takknemlige overfor Nicolaus Wedel Jarlsberg på Jarlsberg hovedgård, som har funnet og gitt oss en praktfull eik til formålet. For øvrig som han også gjorde da vi bygget vår kopi av Osebergskipet.

(Alle bilder: Vibeke Bischoff).

Verified by MonsterInsights