Farmann Båtlag

Klåstadskipet vil få et profesjonelt mannskap på seks, i tillegg til inntil ti betalende passasjerer på hver etappe. Vi vil rekruttere høvedsmenn blant dem som allerede er tilknyttet Oseberg Båtlag. I tillegg er ytterligere fem av våre folk i gang med fritidsskippereksamen. Deretter vil de gjennomgå en omfattende intern opplæring med sikte på å kunne tjenestegjøre som høvedsmenn på ”Saga Farmann”, som skipet vil bli døpt.

Rolf Krogh Sørensen har startet arbeidet med å samle og utdanne mannskapet til Saga Farmand
Rolf Krogh Sørensen har startet arbeidet med å samle og utdanne mannskapet til Saga Farmann

Vi arbeider i disse dager med å etablere et eget båtlag for det nye skipet, og er svært fornøyde med at Rolf Krohg Sørensen har påtatt seg å lede dette arbeidet. Rolf har lang erfaring som seiler, har organisatorisk erfaring (han er nylig pensjonert rektor) og har i tillegg arbeidet med byggingen av Klåstadskipet som frivillig i to og et halvt år.

Farmann Båtlag vil få et hovedansvar for sikkerhetsrutiner og –utstyr til den planlagte langferden. Du har kanskje fått med deg problemene som søsterskipet ”Saga Oseberg” hadde som følge av Sjøfartsdirektoratets nye regler i fjor sommer. Der kan vi heldigvis nå melde at arbeidet med å utforme nye og bedre tilpassede regler er i god gjenge, og forventes ferdig noen måneder ut i 2018.

Dette innlegget er også tilgjengelig på %s.

5 thoughts on “Farmann Båtlag

  1. Hei. Jeg ønsker å engasjere meg som frivillig i forhold til Saga Farmann.
    Hvordan eller hvem kan jeg kontakte ?

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights