Vellykket sjøsetting

Torsdag 6. september ble en merkedag i vår moderne vikinghistorie. Da ble vår arkeologiske kopi av Klåstadskipet sjøsatt med plask og bram fra Vikingodden i Tønsberg. Det anslås at rundt 6.000 tilskuere var møtt fram på kvelden for å ønske skipet hell og lykke.

Mange av dere vil allerede ha sett sjøsettingen på NRK1s direktesending ”Norge nå” samme kveld. Dere kan også følge linken under for et redigert opptak fra Tønsbergs Blad:

 Klastadskipet_last_ed.avi

Høstmørket tilførte en nærmest magisk stemning under sjøsettingsseremonien. Tilskuere var kommet fra nær og fjern, fra USA, Armenia, Irland og endog helt fra skipets bestemmelsessted Istanbul, hvor professor Ufuk Kocabas bragte med seg vann fra Bosporos. Det ble brukt av navngiver Unni Ottosen da hun ga skipet navnet ”Saga Farmann”. (For øvrig oppkalt etter Tønsbergs aller første kjente handelsmann, Hårfagresønnen Bjørn Farmann).

Verified by MonsterInsights