Cat Jarman til Tønsberg vikingfestival

Vi er særdeles stolte over å kunne fortelle at Cat Jarman kommer til å være blant foredragsholderne under årets vikingfestival, som arrangeres i dagene 11. – 14. august.

Cat Jarman er en norsk arkeolog bosatt i Storbritannia, hvor hennes bok Elvekonger – en ny historie om vikingene – fra Skandinavia til Silkeveien er blitt mottatt med stor entusiasme og er en Sunday Times bestselger og kåret av The Times til Årets historiebok 2021: ”Denne fantastiske boken er som en klassisk symfoni, perfekt komponert og fremført med stor eleganse.”

Bernhard Cornwell, berømt forfatter av historiske romaner, blir sitert på følgende om Cat Jarmans bok: ”Forbløffende og avkrever beundring.” Nok et sitat, dette fra TV-journalist og historiker Dan Snow: ”Cat Jarman vil endre ditt syn på vikinger.” Financial Times kritiker William Dalrymple skriver: ”Komplett med hekser, menneskeofringer, gresk ild og begravelsesorgier…et av de mest spennende eksempler på arkeologisk detektivarbeid jeg noen gang har lest.”

Bakgrunnen for boken er som følger: I 2017 kom en liten karneolperle fra en vikinggravplass Cat Jarman i hende. I Elvekonger følger hun den vesle steinen tilbake til 800-tallets Bagdad og India. Underveis oppdager hun at vikingenes veier var langt mer varierte enn hva vi hittil har forestilt oss. Med dem fulgte mennesker fra Midt-Østen, ikke bare skandinaver. Hun oppdaget også at årsaken til denne uventede integreringen mellom den østlige og vestlige verden godt kan ha vært slavehandelen som fulgte Silkeveien og videre helt til Storbritannia.

Cat Jarmans deltagelse under Tønsberg Vikingfestival er en unik anledning til å lære mer om dette spennende temaet.

Cat Jarman. Foto: Marc Aitken

en_GBnb_NO

Dette innlegget er også tilgjengelig på English.

Verified by MonsterInsights