Tre nye høvedsmenn!

Adam Bailey, Håvard Mogan Enerud og Rolf Krohg Sørensen er godkjent som nye høvedsmenn etter omfattende opplæring.

Et skip utstyrt med råseil oppfører seg svært så forskjellig fra vanlige seilbåter. Å bli høvedsmann på et vikingskip som også skal ta passasjerer er derfor et stort ansvar og en ganske krevende affære. Det forutsetter bred, maritim erfaring, bestått kystskippereksamen, samt omfattende opplæring med godkjent høvedsmann som mentor.

Våre tre nye høvedsmenn oppfyller alle disse kravene. Adam Bailey og Håvard Mogan Enerud har begge fartstid som navigatører, mens Rolf Krohg Sørensen har lang erfaring som fritidsseiler. I tillegg har denne sommeren gitt god anledning til opplæring om bord i våre vikingskip.

Den endelige beslutningen om godkjenning er tatt av Oseberg Vikingarvs eget høvedsmannsråd, og formell utnevnelse vil finne sted under vår planlagte mannskapssamling 12. november. Men allerede nå kan vi erklære at de tre har bestått. Vi gratulerer!

Bildet: Nye høvedsmenn: Håvard Mogan Enerud (foran), Rolf Krohg Sørensen og Adam Bailey. Foto: Ole Harald Flåten)

en_GBnb_NO
Verified by MonsterInsights