Tyven angret seg

Det finnes folk med samvittighet! Stor takk til den eller de som kom tilbake med teltduken som forsvant fra den midlertidige byggeplassen vår ved Midgard Vikingsenter. 

Bilde topp: Blide fjes etter at teltduken var tilbake på plass. Fra venstre: Egil Sagerøy, Jan Vogt Knutsen og Bård Kolsrud. 

Uten tak var det temmelig hustrig å produsere det som skal bli overbygg over servicebyggene på Midgard Vikingsenter.
Uten tak var det temmelig hustrig å produsere det som skal bli overbygg over servicebyggene på Midgard Vikingsenter.

Da byggeleder Jan Vogt Knutsen og hans båtbyggere kom på jobb 16. november, så oppdaget de til sin forskrekkelse at duken til arbeidsteltet var borte. Slik som været har vært de siste ukene oppsto det dermed en nokså håpløs situasjon. Ny teltduk ville koste mellom 30.000 og 40.000 kroner – penger som vår fattige stiftelse slett ikke har. I skaffe ny presenning med de rette målene i en fei fortonte seg heller ikke enkelt.

Men Jan var ikke rådløs. Han kontaktet aviser, radio og lokal-TV, klaget sin nød og ba pent om at teltduken skulle bringes tilbake. Og sannelig; ti dager senere lå den pent pakket sammen tilbake på byggeplassen.

– Jeg er både rørt og takknemlig. Det er noe som heter ”ære blant tyver”, og det gjelder tydeligvis her, sier Jan Vogt Knutsen. Som er glad for at båtbyggerne igjen har tak over hodet mens de jobber med å lage et overbygg med vikingpreg over servicebyggene på Midgard Vikingsenter.

Takk for lånet? I hvert fall takk for at vi fikk presenningen tilbake!
Takk for lånet? I hvert fall takk for at vi fikk presenningen tilbake!
Verified by MonsterInsights