Kjære støttespiller

Vi har, i likhet med resten av verden, kommet ut i orkan i ukjent farvann. Ikke kjenner vi kursen, varighet eller hvordan verden vil se ut når det en gang løyer. Men vi surrer oss til masten – og vi skal stå han av!

Saga Farmann, Saga Oseberg, Gaia og Åsa i Stavern under Telemark-toktet 2019
Foto: Ole Harald Flåten

Null inntekter

Vi har måttet stenge kiosken på ubestemt tid, og alle avtaler rundt bruk av skipene fram til august er kansellert. Vanligvis får vi inn ca. en million kroner på driften i løpet av sesongen. Nå blir inntektene null.

Vi forsøker i det lengste å unngå permittering av våre fem ansatte, men følger utviklingen tett. Å jobbe på Vikingodden vurderes så langt som helsemessig forsvarlig. Dessuten trenger vi båtbyggerne til videre arbeid på Saga Farmann. I øyeblikket jobbes det bl.a. med dekkstelt, batterikasser, rekkeforsterkning mv. 

Forsinket sjøsetting

Planen var å sjøsette Saga Farmann og Saga Oseberg ved påsketider. Vi ligger dessverre langt på etterskudd. Som følge av smittefaren kan vi ikke lenger arrangere større dugnader, men har funnet en løsning med små dugnadsgrupper á tre personer – som i sin tur holder god avstand til hverandre. Dette har fått myndighetenes godkjennelse. Likevel blir sjøsetting betydelig forsinket – etter de nye planene til midten av mai.

Også forberedelsene til langferd i 2021 har vi foreløpig måttet legge på is, blant annet fordi vi pr. i dag ikke vet om det blir mulig å trene mannskap den kommende sesongen. I mars skulle vi ha besøkt gode kontakter ved Volga som ledd i planleggingen, også det måtte av åpenbare årsaker utsettes inntil videre.

Men én ting er sikker: Nå trenger vi den hjelpen vi kan få!  

Hvis du vil støtte oss med et mindre eller større beløp, bruk Stiftelsen Oseberg Vikingarvs konto 1638.22.67706 eller Vipps 534031. Merk overføringen med Gave.

Du kan også støtte oss ved å abonnere på Dugnads-TV. Les mer.

På forhånd tusen takk!

Dette innlegget er også tilgjengelig på %s.

Verified by MonsterInsights