Saga Farmann har gjennomført den første av årets etapper i Middelhavet. Det ble en fantastisk ferd for mannskapet, som tok skipet fra overvintring i Romas havneby Civitavecchia til Varazza i Liguria.
Tekst: Einar Chr. Erlingsen
Foto: Håkon Wium Lie
Underveis har opplevelsene kommet tett; fra 17. mai-feiring til besøk i Pisa til promotering av tørrfisk i Genova – for bare å nevne noe. Overalt har vikingskipet vakt oppsikt og begeistring. «Dette gjaldt særlig i La Grazie,» forteller Jan K. Karlsen, som var høvedsmann på etappen.
«Der hadde vi satt av en dag til møte med skoleelever. Dessuten fikk vi en plass på det lokale museet. David Kro Barlaup var både mannskap og filmskaper på etappen, og laget en kortfilm som nå vises på museet.»
I den gamle sjøfartsbyen Genova inngikk skipet som en del av Galata Maritime Museums utstilling. Dessuten levde Saga Farmann opp til navnet (farmann betyr kjøpmann) som arena for et arrangement i regi av Norges Sjømatråd. Der sto tørrfisk på menyen – også det bokstavelig talt. Det ble nemlig servert herlig bacalao, tilberedt på en nærliggende restaurant og grundig dokumentert av lokale medier.
Når dette leses er mannskapet vel hjemme igjen etter to fantastiske uker. Med nytt mannskap på plass har Saga Farmann bl.a. besøkt Thor Heyerdahls italienske by Andora i et arrangement i samarbeid med Thor Heyerdahl Instituttet og Vestfoldmuseene.
Og så fortsetter eventyret – og fortsetter…
Mer info her: https://sagafarmann.com
Instagram : Original_vikings_of_norway
Dette innlegget er også tilgjengelig på English.