En fantastisk gave

Byggingen av nytt Gokstadskip er blitt mottatt med stor entusiasme i Sandefjord. Prosjektet hadde ikke vært mulig uten en fantastisk gave fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse.

Stiftelsen har nemlig bevilget én million kroner i året i fem år som bidrag til byggingen. Like imøtekommende har Sandefjord kommune vært, og har tildelt Oseberg Vikingarv en fantastisk beliggende lokasjon for ”huggestasjonen” som snart vil være på plass. Den blir liggende i det åpne området mellom Hvalfangstmonumentet og sjøen.

Her er det meningen å grovhugge skipsplank og annet materiale. Deretter skal materialene transporteres til Tønsberg med Sandefjords eget vikingskip Gaia for finjustering og montering på Vikingodden.

Den erfarne tradisjonshåndverkeren Tore Forsberg skal lede arbeidet ved huggestasjonen, og ønsker seg riktig mange frivillige til prosjektet. Nødvendig opplæring blir gitt på stedet. Ferdig skip skal etter planen eies av Oseberg Vikingarv, men vil få hjemmehavn i Sandefjord og bli administrert av Båtlaget Gaia. Det er antatt at byggeprosessen vil ta fem – seks år.

Les mer: Nå bygger vi Gokstadskipet

Dette innlegget er også tilgjengelig på %s.

Verified by MonsterInsights