Hilsen fra David Rockefeller 

At det nå bygges et vikingsenter i Tønsberg er registrert av mange, inklusive David Rockefeller Jr. i New York. Nå ønsker han prosjektet lykke til!

Av Einar Chr. Erlingsen

Sommeren 2011 hadde Oseberg Vikingarv celebert besøk av David Rockefeller Jr. og en gruppe venner. Rockefeller-familien regnes som en av de mest innflytelsesrike familiene i hele USA. David Jr. har gjennom hele livet vært opptatt av seiling, bærekraftig utvikling og miljø. Han var inntil nylig styreleder for den veldedige Rockefeller Foundation.

I 2011 var gruppen på en måneds seiltur i Skandinavia i vikingenes kjølvann. De valgte å starte i Tønsberg, der de hadde registrert at en tro kopi av Osebergskipet var under bygging. Etter besøket fikk vi sendende ikke mindre enn 41.000 dollar som bidrag til byggingen.

Nå har han registrert at det også bygges et formidlingssenter på Vikingodden, og har sendt oss følgende hilsen:

«Jeg er svært begeistret over å høre at vikingskipsverftet som jeg besøkte i 2011 snart vil omfatte også et viking informasjonssenter. Med dagens store øyeblikksfokus er det av avgjørende betydning at folk også får muligheten til å forstå historien som ligger til grunn for, og har formet våre liv. Og ingenting er mer overbevisende når det gjelder å opplyse nåtiden enn håndfaste manifestasjoner av en fargerik fortid.»

Vikingvenn: David Rockefeller Jr. ønsker Oseberg Vikingarv lykke til!
YOSHIAKI MIURA PHOTO
Vikingvenn: David Rockefeller Jr. ønsker Oseberg Vikingarv lykke til! YOSHIAKI MIURA PHOTO
Verified by MonsterInsights